top of page

Защо кето-диетата е безумие?

През целия си живот съм се придържала към природо-съобразен стил. Обичам движението и се храня добре. Често ме питат къде слагам всичко това. Ами изгарям го. Случва се да наддам не много килограми, но бързо си връщам естествената форма, понякога се е налагало да положа усилия за това. Дори най-добри резултати съм имала с въглехидратна диета, но това беше когато твърде много време прекарвах в планината. Ако имате възможност, не пропускайте този дар от живота - контакт с природата.


Какво е "Кето" и защо е толкова безумно?


Ще го кажа съвсем накратко: Това е измислицата, която продаде много електронни продукти, както и книжни издания, съветващи хората да си задават като цел отслабването вместо да живеят здравословно. Когато се грижим за своето здраве килограмите не са цел, а следствие от нашето постоянство. Първото, за което трябва да се тревожим е защо не сме в норма, ако наистина не сме. Защото знаем, че не малко хора от наднормено тегло за преминали в анорексия, което не е по-малкото зло, а напротив, същото с обратен знак.

Преди да решите дали да отслабвате, питайте лекар дали е необходимо.

В случай, че не харесвате дадена част от своето тяло, това не Ви гарантира, че намаляването на теглото е решение. Никой не иска да има подут корем. Той обаче се среща и при не много пълни хора, както и качването на килограми не винаги води до натрупването на мазнини точно там. Защо е така? Формата на корема зависи от две неща:

  • Силата на коремната преса

  • Чистотата и здравето на червата

Е, да не забравяме, че нарастването може да е по хубави причини при младата жена! И като казвам млада, имам предвит в детеродна възраст, а не тинейджърка. Днес представята за младост е доста изкривена, защото населението рано застарява и боледува. Истинското схващане за дълголетие не е колко ще живееш, а какво качество на живот поддържаш.


Има ли решение за Вашето тегло?


Да, разбира се. Но това на малко хора се харесва, защото трябва да си променим начина на мислене: Преди да намалим теглото трябва да заобичаме себе си и тялото си, да си дадем каквото ни е необходимо, да бъдем колкото може по-здрави и да мислим по-малко за килограмите си. Здравето предполага и подходящо за Вас тегло. А колкото до фото-моделите, многократно е доказано тяхното нездравословно мислене. По-скоро фотографите и модните дизайнери трябва да се замислят какво правят. Те са тези, които трябва да се променят, не Вашата външност, както се казва често: "Здравето от вътре личи от вън".


Бъдете здрави!


12 views0 comments
bottom of page